Konkurs za projekte unapređenja civilnog društva u procesu evropskih integracija

Bez autora
Feb 10 2013

Udruženja koja imaju projekte čiji je cilj unapređenje civilnog društva u procesu evropskih integracija moći će i ove godine da se prijave na konkurs za njihovo finansiranje koji je raspisala Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima. Cilj konkursa je osnaživanje i jačanje kapaciteta udruženja i partnerstva sa institucijama, lokalnim samoupravama i poslovnim sektorom. Udruženjima je data potpuna sloboda u proceni vizije doprinosa procesu pristupanja EU, afirmaciji evropskih vrednosti i evropske politike iz raznih oblasti. Ipak, posebno će se ceniti realizacija multidisciplinarnih projektnih ideja iz više oblasti i resora, što praktično znači da se striktno ne vezuju za poslove i delokrug jednog resornog sekretarijata.

Konkurs za projekte unapređenja civilnog društva u procesu evropskih integracijaUdruženja koja imaju projekte čiji je cilj unapređenje civilnog društva u procesu evropskih integracija moći će i ove godine da se prijave na konkurs za njihovo finansiranje koji je raspisala Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Kako je rekao Goran Šehović, zamenik direktora agencije, cilj konkursa je osnaživanje i jačanje kapaciteta udruženja i partnerstva sa institucijama, lokalnim samoupravama i poslovnim sektorom.

Udruženjima je data potpuna sloboda u proceni vizije doprinosa procesu pristupanja EU, afirmaciji evropskih vrednosti i evropske politike iz raznih oblasti. Ipak, posebno će se ceniti realizacija multidisciplinarnih projektnih ideja iz više oblasti i resora, što praktično znači da se striktno ne vezuju za poslove i delokrug jednog resornog sekretarijata.

Ovo je treći javni konkurs. Na prvi, 2010. godine,  pristiglo je 78 prijava, a finansijski je podržano devetnaest projekata. Na drugom je agencija podržala petnaest projekata od 58 dokumentaciono potpunih prijava. Programi i projekti bili su raznorodni, a primera radi, grad je na ovaj način podržao inicijalno pokretanje časopisa “Lice ulice” Smart kolektiva i projekat “Evrokrem” Beogradske otvorene škole. Svake godine jedan od ovih projekata kao najbolji dobija i nagradu “Zvezda Beograda”.

Rok za dostavljanje i slanje prijave preporučenom poštom je 25. februar do 16 časova, a krajnji rok za realizaciju projekta je 31. oktobar ove godine. Uputstvo za podnošenje prijava i prijavni formular mogu se preuzeti na sajtu grada Beograda u rubrici Gradski oglasi, konkursi i tenderi ili u prostorijama Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Kraljice Marije 1/XIX, kancelarija 19, svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik